AsasiLife: Tasik & Pizza

Aina Akmal 4 Comments


 

27.4.2018

 

Petang itu setelah kelas tamat aku memacu laju kereta aku menuju ke Sungai Petani. Demi mencari beberapa kotak piza. 

 

Kebiasaanya kalau tiada yang sudi temankan aku, memang bersendirilah jawabnya aku ke sana. Memang mak ayah aku tak izinkan kalau nak pergi mana-mana bersendirian. Bahaya. Jadi apa-apa dekat tengah jalan macam mana.

 

Tapi tulah, kalau dah mengidam tu, apa yang boleh aku buat? Food is life!

 

Sejak dalam kelas aku terbayang-bayang nikmatnya makan pizza di tepi tasik. 

 

Sepanjang perjalanan aku sedang berkira-kira untuk beli pizza apa. Beef paperoni? Chicken delight? Sekotak personal atau medium. (eh ye ke medium? tapi saiz no 2 tulah, dekat pizza hut) Biasalah kita ni kan student. Hari kaya sikit merasa la makan sedap sikit. Mai hari pokai, kan dah beli nasi lemak buat makan 3x sehari. 

 

Oh ya, kali ini aku tak bersendirian. Bersama dengan partner in crime aku, Anis. 

 

Setelah sejam perjalanan, (termasuk pergi dan balik) akhirnya piza yang didambakan berada di dalam dakapan kami berdua. Lihatlah kegigihan aku dengan makanan. That's what we called, LOVE. My love towards food adalah cinta ikhlas. Cinta yang tiada tolok bandingnya!


Dalam kereta aku memang dah sentiasa tersedia tikar. Tikar yang ada dalam kereta tu. Dia bukan macam tikar sangat, tekstur dia macam karpet bulu-bulu. Tak pe, nanti aku tunjuk gambar. 

 

Aku memandu kereta ke tasik. Setelah kereta di parkirkan, aku mematikan enjin. Anis membawa keluar plastik yang berisi kotak-kotak kesayangan. Laju aku membentang tikar 'mewah' aku ini. Sambil bersembang di bawah matahari yang hampir terbenam, sambil menikmati berkotak-kota pizza yang dah suam-suam. Memang layan betul ye!

 

Tercapai satu hajat aku untuk picnic di tepi tasik uni aku yang gersang tu. Hahahahaha. Thank you Anis sebab selalu teman kawan hang sorang ni. Uhuks!


So here, aku kepilkan bersama gambar kenang-kenangan untuk tatapan anda semua. Ehek!

Pizza & Sunset

 

 

Itu je untuk hari ini, terima kasih sudi baca. :)

p/s: I'm writing this because I've been missing food and friends. But, i don't want to go back to uni yet, because I'm scared with all these covid-things.

Adios

4 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)

Hilang

Aina Akmal 4 Comments



 

 

Assalamualaikum and hi to anyone who stills reading this lame blog. :')

First post in 2021. 

 

Entah berapa kali aku padam dan tulis. 

Sukar pula kali ini untuk aku luahkan apa yang terbuku di hati dan minda.

Dah lama sangat aku tak menulis,

jangal mungkin. 

 

used to be someone who have lot of stories to tell, but now I rather keep it for myself.

is it good? or...

I've been looking for my old self..

what happen to my passion?

been looking for the answers.

I don't even know what I want to do with my life. 

I don't even realize when I've turned like this.


Adios.♥

4 Love Letter(s):

Hampa komen, hampa comel :)